15 februari 2018 Bel voor Seth Poffertjes op (Uw) locatie:  0181-315333 of 0653-941431 Copyright ©   Disclaimer | Privacybeleid Bel voor  Seth Poffertjes, locatie Hoogstraat Rotterdam:  0622-564836

Poffertjes al eeuwenlang een overheerlijke lekkernij!!

Poffertjes zijn van oorsprong een Frans gerecht dat, omstreeks het jaar 1800, door rond reizende (kermis)mensen naar Holland is gebracht in de zogenaamde Franse tijd. Eén van deze reizigers in die tijd was Julien Seth; stamvader van de  poffertjes-bakkers familie Seth.


De familie Seth brengt nog altijd met de poffertjessalon deze nu traditionele traktatie onder de mensen. Ondanks dat het van oorsprong Franse gerecht nu totaal onbekend is in Frankrijk, is het poffertje in Holland tot een echte specialiteit  verworden die maar door een kleine groep vakmensen op traditionele wijze bereid wordt.


Vanzelfsprekend heeft elke poffertjesbakker een eigen recept hoe die kleine lekkernijen gebakken moeten worden. De bereidingswijze die de poffertjessalon Seth hanteert is reeds vanaf de oorsprong in de familie en wordt ook strikt geheim gehouden.


Ons recept waarbij de precieze samenstelling en eventuele toevoegingen van extra grondstoffen bepalend zijn voor de uiteindelijke smaak van de poffertjes wordt alom gewaardeerd en geroemd. De poffertjes worden lekker bruin, krokant en gaar gebakken terwijl zij toch zacht blijven. Uiteraard geserveerd met echte boter en poedersuiker.


Niet voor niets zijn onze poffertjes voor veel mensen een delicatesse met een vleugje nostalgie!

Reinheid & Veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel!!


Wij bakken op propaangas en hebben altijd goedgekeurde veiligheidsapparatuur bij ons.